Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 16 de novembre del 2016

Mola del Lord - Vall del Lord (Solsona)


Dissabte 12 de Novembre del 2016

Sortida pels voltants de Sant Llorenç de Morunys, on anirem recorrent la carena de les muntanyes que hi ha al voltant de la Mola del Lord, on hi pujarem després. Magnífiques i variades vistes durant tot el recorregut, alguns trams de camí fàcils aeris, voltant i un petit tram delicat on ens hem d'ajudar d'arbres i matolls per pujar a la Mola del Lord que amb calma es fan força bé. 

Ruta de 17 quilòmetres i 1000 metres de desnivell basada en la ruta del wikiloc d'Aventura't: Ruta Mola i Santuari del Lord. Nosaltres la varem realitzar en 7 hores, tot i que al final ens varem retallar 1 quilòmetre seguint la carretera. 

Recomano fer la ruta amb GPS, doncs és llarga i no es segueix un únic camí. 

Avui som 9: Alba, Alejandra, Anna, Cristina, Jorge, Josan, Montse, Pere i jo. 

Arribem a l'ermita de Sant Serni, al costat mateix del poble de Sant Llorenç de Morunys, on deixem els cotxes. Són les 10:40.  

Continuem per la pista seguint el GR, i al cap de mig quilòmetre girem a la dreta pujant fins arribar al coll del Roc Foradat, on passem entremig de dues parets de pedra. Anem seguint marques grogues i verdes, travessant boscos i un petit torrent, fins arribar a dalt de la carena, d'on gaudirem de molt bones vistes de les muntanyes dels voltants. 

Aparquem al costat de l'ermita de Sant Serni

El grup travessant el grau del Roc Foradat
Molt bones vistes dels voltants



Més vistes

El grup pujant
Un cop a dalt ens desviem cap a la dreta en un anada/tornada per veure la Balma del Fornó, de 15 metres de profunditat i força espaiosa. Hi ha un camí força fàcil per arribar-hi si ens hi fixem, no fa falta seguir el tram inclinat de pedra, una mica delicat. No ens endinsem gaire doncs hi ha força vestigis de cabres dins. Tornem per on hem vingut i continuem la marxa. 
Tram una mica inclinat i delicat per accedir a la balma



La Mola del Lord

Anna de camí cap a la balma

Explorant la Balma del Formó
Vistes de les muntanyes dels voltants




Seguim el camí que portàvem seguint marques verdes i grogues, i sobretot el GPS, per un tram de carena amb molt bones vistes de la Molta del Lord. El camí comença a baixar suaument i arribem al Pla de Sòbol, molt ample i maco, on un ramat d'ovelles pasturen tranquil.lament. No les molestem i un cop passades la runes d'una casa girem cap a la dreta i continuem baixant. 

Ramat d'ovelles amb la serra de Busa al fons



Baixem fins un barranc. El camí va per una feixa una mica aèria. Arribem a un punt una mica estret on hi ha una corda que fa de passamants, però no fa falta. Anem baixant i fem un anada/tornada per veure la balma i la petita cova de les Esglesietes, amb estalagtites i estalagmites. Vista desfem el camí i continuem baixant. 

Josan a la feixa
Cristina passant pel mal pas equipat amb corda


La resta la segueixen
Arribem a la balma/cova de les Esglesietes

Montse a la petita cova


Vistes de la Serra de Busa
Poc a poc anem baixant, i la Serra de Busa, que fins ara havia estat amagada ens queda al davant. El pantà de la Llosa del Cavall també comença a mostrar-se. Al costat d'unes restes d'una casa trobem varies vaques, que ignorem igual que elles ens ignoren. Continuem baixant fins arribar a una pista que volta la base de la Mola del Lord. La seguim cap a la dreta una bona estona. Les vistes del pantà són cada cop millors. 

Anna a prop de les vaques

Pantà de Llosa del Cavall

Seguint la pista ens desviem al veure a l'esquerre una senyal per btts que puja decididament. Arribem a un mirador on fem fotos i continuem endavant per un camí estret i fàcil al costat de la cinglera fins arribar a unes grans balmes on parem a dinar. 
Magnífiques vistes
Tot el grup al mirador

Anna i Alba seguint el camí al costat de la cinglera
Cristina i Alejandra



Parem a dinar
Un cop havent dinat seguint el camí, una mica aeri, i arribats a un punt toca pujar com es pugui. No és gaire difícil, però s'ha d'anar a poc a poc i agafant-se d'arbres i matolls. Hi ha senyals grogues que ens diran per on hem de pujar. Poc a poc superem els darrers metres fins arribar a dalt de la Mola del Lord. Primer girarem cap a la dreta per accedir a un mirador i després, desfent el camí fet,  cap a la dreta, hi ha un petit camí, fins arribar al Santuari de la Mola del Lord, on es pot visitar l'esglèsia.  


Alejandra grimpant abans d'arribar a dalt la mola

Dalt la Mola del Lord


Santuari de la Mola del Lord

Santuari vist per darrere
Seguim pel camí que passar per darrere el santuari fins arribar al cim, La Troneta, on hi ha una gran creu de ferro i molt bones vistes. Aprofitem per fer-nos la foto de grup i gaudir del paisatge. 

Vistes des de la Troneta, punt més alt de la Mola del Lord (1189 m)

Foto de grup

Grup al cim, amb Alejandra fent el senya de victòria

Comencem a baixar
Un cop fet el cim baixem pel tram empedrat. Seguim la carretera uns 400 metres fins que veiem una senyal a l'esquerra que puja i va cap al Tossal de Vallonga. Tot i que seguim el camí aquest no arriba a passar pel cim, però com sembla tapat pels arbres no ens hi desviem. Agafem la baixada i arribem a la carretera. Com que és tard preferim estalviar-nos una volta d'un quilòmetre i seguim la carretera, passant per un petit túnel, que al cap de poc ens durà de nou a l'ermita de Sant Genir, on hem deixat els cotxes. 


Pere mirant l'ermita de Sant Genir
Després d'arribar als cotxes anem cap a Solsona a prendre alguna cosa i comentar la sortida.
Ha estat una sortida molt maca amb grans paisatges i molt bona companyia que ens ha servit per conèixer una mica la Vall de Lord, 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada