Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 5 d’octubre del 2016

Gorgues del riu Fresser - Coma de Vaca - Camí dels enginyers

Dissabte 24 de Setembre del 2016

Sortida molt maca a prop de Núria pujant per les Gorgues del Fresser fins el refugi de Coma de Vaca i tornant pel camí del enginyers, enllaçant amb el camí vell de Núria i tornant fins a la central de Daió, en total 17'5 quilòmetres i 1300 de desnivell que es fa de manera suau però contínua, sobretot a la primera part.

L'excursió es divideix en dues parts ben diferenciades: la primera la llarga pujada des de la central de Daió fins al refugi de Coma de Vaca, i la segona des de Coma de Vaca, seguint el camí dels enginyers, camí que passa per les cingleres que hi ha davant del camí d'anada i seguint després pel camí vell de Núria de baixada fins a la central de Daió. 

Sortida molt maca i no gaire complicada de seguir, excepte el tram que enllaça el camí dels enginyers amb el camí vell de Núria, baixant per la Canal Dreta, on es va camp a través per una canal molt dreta i delicada, on no es veu on es posan els peus i hi ha forats amagats per l'herba.

Aquesta sortida la varem trobar al següent link: alaunaacasa: gorgues-del-freser-cami-dels-enginyers

Avui som 3: Josan, Jorge i un servidor.

Deixem el cotxe a la central de Daió, que s'arriba agafant una pista que hi ha un quilòmetre abans d'arribar a Queralbs, just on es troba l'albert La Farga. De seguida veiem un pont de fusta que travessem i continuem pujant per la dreta. Aquí s'inicia la pujada gairebé ininterrumpuda que no finalitzarà fins arribar al refugi de Coma de Vaca 

Inici de la ruta: central de Daió
Al cap de poc arribem al salt del grill, un salt de 40 metres just al costat del camí amb un gorg molt maco. Parem i fem algunes fotos, doncs el lloc s'ho val. 

Salt del Grill


Un cop vist el salt continuem la marxa, sempre seguint el camí cap amunt. No hi ha pèrdua. De tant en tant trobem bones vistes de les gorgues. 

Gorgues del riu Fresser
El camí passa per una roureda
Muntanyes del davant  per on tornarem


Mitjançant un petit pont de fusta travessem el riu Fresser i passem de pujar pel cantó esquerre de les gorgues a pujar pel cantó dret, que no deixarem fins arribar a la vall del refugi de Coma de Vaca. 

Vistes d'on hem vingut (esquerre) i per on tornarem (dreta) 
Trobem algunes vaques pel camí

Camí de les central
Vista de les gorgues i les muntanyes dels voltants
Deixem el bosc i comencen les marrades, on fent zig-zag per un terreny més pedregós anem pujant. Les vistes són precioses. A les muntanyes del davant veiem el camí de les centrals, a mitja alçada de les cingleres. Nosaltres tornarem per un camí una mica més amunt.  

Un servidor
Josan gaudint de les vistes
Les gorgues s'acaben i arribem a una vall preciosa travessada pel riu Fresser. A sota es veu el refugi de Coma de Vaca. Al cap de poc veiem un corriol que baixa cap a vall. El seguim, travessem un pont i arribem al refugi. 


Refugi de Coma de Vaca
Travessem el Freser per un petit pont

Riu Freser
Passem per davant del refugi i comencem a pujar
Passam per davant del refugi i de seguida girem a l'esquerre i comencem a pujar, passant per darrere d'ell. La pujada al principi és forta, però les grans vistes compensen l'esforça. Ara només es tracta d'anar seguint el camí, anomenat camí dels enginyers, i gaudir dels diferents miradors que hi trobem. El camí a vegades és estret i a vegades una mica més ample, però preciós en tot moment i sense gaire complicació ni perill. 

El refugi queda enrere
Torna la pujada

Vistes enrere




Grans vistes en tot moment

Trobem algún petit tram equipat

Camí per on hem vingut



El camí no s'atura, sempre endavant







Hi ha un moment on el camí tira decididament cap a la dreta, cap al santuari de Núria. Nosaltres seguim recte i aprofitem per dinar en unes roques que hi ha. Ara haurem de baixar fins el Portell, un pas per on baixarem camp a través per la Canal Dreta, delicada i relliscosa, per arribar al camí vell de Núria. Com que no ens queda més remei i així el track ho indica baixem per aquí, però és una tram del camí força complicat i traicioner amb trams delicats. Poc a poc arribem fins a baix. A partir d'aquí només queda anar seguint el camí cap a baixa fins arribar al pont de pedra, on hi ha una indicació cap a Daió, punt d'inici de la sortida. 


Camí vell a l'esquerre i cremallera a la dreta
Jorge seguint el camí vell



Pont de pedra on deixem el camí vell
Arribats al pont de pedra veiem una indicació cap a Daió, que agafem. Seguint el camí no gaire maco i una mica pesat arribem al cap de 40 minuts al punt d'inici de l'excursió, cansant però contents de la sortida. Anem a pendre alguna cosa a Ribes de Freser i d'allí cap a casa. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada