Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 13 d’abril del 2014

Salt de Guanta (Sentmenat)

Dissabte 5 d'Abril.

Com que el diumenge teniem un cumpleanys i aprofitant que durant la setmana havia plogut varem decidir fer una petita sortida a prop de casa, al Salt de Guanta, a Sentmenat.
Sentmenat és una població al costat de Castellar del Vallés, i des de Badalona es triga poc més de mig hora en cotxe en arribar. 
La excursió no és llarga, 7km, i no té gaire desnivell, per ho que és ideal per fer una sortida ràpida, ja que entre anada i tornada, sense contar parades, podem fer-la en un parell d'hores.
És molt aconsellable anar-hi sobretot quan ha plogut força, ja que sinó és probable que no porti prou aigua o baixi sec, tal com va passar-nos.
Anirem fins a la font del Bou, on podem parar a descansar, doncs és un lloc força macu, on s'està fresquet i que està a 100 metres del Salt.

Aquell dia anàvem amb uns pares del cole, el Stephan i l'Ana. La resta del grup o treballava o no podia.

Deixem el cotxe al costat del castell de Sentmenat.
Castell de Sentmenat
Una vegada deixem el cotxe agafem la pista i ens allunyem del poble. Sempre hem de seguir el camí principal.

Comencem a caminar
 Al principi passem al costat d'unes bases i després d'una masia. Nosaltres continuem sempre endavant. Hi haurà un moment que arribarem a una pista més ample, nosaltres seguim en la mateixa direcció.


Passarem per un petit pont on si ens hi fixem, a la dreta veurem una imatge de la Moreneta. Poc després començarem a veure algunes oliveres i trobarem alguna pujada, continuem endavant, sempre per la pista principal.
Els que erem menys la fotògrafa.

Valentí i Sergi

Passarem per darrere una masía amb camps d'oliveres, que deixarem a l'esquerre, poc després trobarem una bifurcació, cap a la dreta hi ha un cartell de perill abelles, no seguim per allí, sinó per l'esquerre, un petí camí més estret que baixa a la riera.


Trobem una mica d'aigüa
 Veurem una bifurcació que puja, seguim recte i al cap de poc arribem a un petit pont de fusta. El travessem i ja hi sóm.

Peques a la font del Bou



Aquí podem parar a menja, doncs hi ha una taula de pedra o sinó també podem seure en alguna de les pedres o a un petit mur que hi ha al costat de la riera. Els peques poden jugar amb l'aigüa. 

Si volem anar al salt, travessem per la riera per unes pedres que hi ha, si hi ha poca aigüa no hi haurà problema, sinó sempre podem tornar enrere i agafar la bifurcació que anava cap amunt, doncs va a parar al mateix lloc. S'arriba en 5 minuts.

Nosaltres vem apropnar-nos al salt, però com ja intuïem estava sec. Llàstima, en un altre ocasió.



Us paso unes fotos del Maig del 2013 en que varem realitzar la mateixa excursió però amb el salt amb aigüa. La resenya la podeu trobar aquí, a una pàgina amiga:  Nohihaquienspari: Salt de Guanta

Salt amb aigüa






Després se menjar tornem tranquilament i en una hora estem de nou al cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada